Placinta cu branza, mascarpone si aluat de biscuiti

Placinta cu branza, mascarpone si aluat de biscuiti…

Este tare buna de Paste, pe post de Pasca, dar daca ti-e pofta de o placinta cu branza si ti-e cam lene sa intinzi la foi, este ideala, chiar mult mai fina si aromata.

Pentru aluat ai nevoie de: 600 gr biscuiti digestivi, 1 pachet unt sau margarina (atentie untul are 200 gr si margarina 250gr, aici ai nevoie de 250 gr grasime) Zdrobesti biscuitii bine si ii amesteci cu untul. Tapetezi o forma de tort cu hartie de copt si asezi cu mana aluatul pe fundul formei si apoi imbraci si peretii.

Pentru umplutura ai nevoie de: 600gr branza de vaci sau telemea, eu am avut branza de capra (oricare este foarte buna), 300 gr zahar (sau dupa gust), 8 oua, 5 linguri rase de gris, stafide (optional) eu nu am pus ca nu-i plac fetitei mele, esenta de rom, o cutiuta de mascarpone. Bati albusurile spuma, amesteci branza zdrobita bine cu  zaharul, grisul, si crema de mascarpone. Adaugi stafidele, romul, galbenusurile si la sfarsit incorporezi albusurile amestacand usor de jos in sus. Torni crema in forma peste aluat, nivelezi si dai la cuptor. Focul sa fie potrivit, o lasi la cuptor cel putin 1 ora. O lasi sa se raceasca si o tai rece. Cand era calduta  i-am pus deasupra dulceata de pepene galben cu lamaie si scortisoara facut de mine in casa (nu prea ne place zaharul pudra pe prajituri). Pofta buna!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s